Over Jan Joost Kolsteeg

Mijn interesse in de traditionele Chinese Geneeskunde is ontstaan tijdens mijn stageperiode van de opleiding fysiotherapie in 1987. Een van mijn begeleiders was, behalve fysiotherapeut, acupuncturist. Waar fysiotherapiebehandelingen tekort schoten, haalde hij zeer goede resultaten met zijn naalden. Diep onder de indruk, wist ik meteen dat dit niet voor niets op mijn pad was gekomen. Na afronding van mijn fysiotherapieopleiding, ben ik meteen gestart met het bestuderen van de Traditionele Chinese Geneeswijze aan de Stichting Nei Tsjing te Utrecht.

Na vier intensieve en interessante studiejaren, ben ik begonnen met het opbouwen van mijn praktijk. Inmiddels ben ik dertien jaar acupuncturist en heb ik een specifieke interesse gekregen in het behandelen van klachten die ontstaan tijdens en rond de zwangerschap.

Al tijdens mijn studie Chinese Geneeskunde (1988-1992) kwam ik de behandeling ‘moxa-therapie bij stuitligging’ tegen. Ik moet u eerlijk bekennen dat ik hierover toen erg sceptisch was. Dit veranderde toen ik in 1999 een publicatie las in een van de meest vooraanstaande medische tijdschriften van de Verenigde Staten, The Journal of American Medical Association. In dit blad werd een onderzoek gepubliceerd, dat de effecten van deze therapie weergaf en die logen er niet om. De resultaten bewezen dat de kans dat kindjes draaien door de toepassing van moxatherapie werden verhoogd met maarliefst 25 %!. Ik was ervan overtuigd dat dit wetenschappelijk onderzoek een aanzienlijke beweging teweeg zou brengen in de professionele zorg rond de zwangerschap en dus voor iedereen met een kindje in stuitligging. Tot mijn verbazing bleek de praktijk anders.

Toen besloot ik zelf contacten te gaan leggen met gynaecologen, verloskundigen en andere professionele zwangerschapbegeleiders. Het overgrote merendeel bleek enthousiast over de therapie. Ook gynaecologen waren onder de indruk van het ‘gewicht’ van het onderzoek. Omdat zwangere vrouwen pas in week 36 bij de een gynaecoloog komen en de moxatherapie voor die periode moet zijn toegepast, bleek al gauw dat ik niet bij de gynaecologen moest zijn.

In de regio van Nieuwegein zijn nu vrijwel alle professionele zwangerschapsbegeleiders op de hoogte van de mogelijkheden van moxatherapie bij vrouwen met een kindje in stuitligging en inmiddels hebben meer dan 150 echtparen de instructies in mijn praktijk gevolgd. Toch bleef bij mij het gevoel knagen dat moxatherapie landelijk te weinig bekendheid geniet. Vaak moet ik echtparen teleurstellen omdat men simpelweg te laat achter deze mogelijkheid komt. En dat, terwijl er wel grote behoefte is om zelf iets te doen aan deze ongewenste situatie.

Om deze reden besloot ik een website over moxatherapie te maken en de behandeling op dvd te zetten, zodat iedereen met een kindje in stuitligging eenvoudig en snel de behandeling kan aanleren.

Ik wens u veel succes en hoop dat de behandeling ook bij u het gewenste effect heeft.

 

Jan Joost Kolsteeg

Bestel de instructie video

Instructie DVD / USB Moxatherapie bij stuitligging

U krijgt de DVD / USB thuis gestuurd voor € 47,50 inclusief de 5 moxa-sticks en u betaald € 10,- statiegeld.

Waarom statiegeld?

Nadat u de instructie heeft opgevolgd, zult u de eenvoud van de behandeling ervaren. Zeker na de twee weken van behandelen heeft u eigenlijk niets meer aan de DVD / USB. Na gebruik kunt u de DVD / USB retourneren en ontvangt u het statiegeld retour.

 

Bestel de DVD / USB

Of bel voor een afspraak

Voor een persoonlijke instructie maakt u telefonisch een afspraak voor een moment waarop u en uw partner samen naar de praktijk kunnen komen. Het is belangrijk dat uw partner ook meekomt, omdat hij / zij u dan thuis kan helpen de moxa-therapie uit te voeren. Het consult kost € 47,50. U krijgt na het consult vijf moxasticks mee naar huis. De kosten van vijf moxasticks zijn € 10,-. De kosten van het consult worden door meer dan zeventig zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed in de aanvullende polis.

Het telefoonnummer van de praktijk is 030-6051255.
Klik hier voor een routebeschrijving.